Samenwerking+met+POV+stap+verder
Nieuws
© Twan Wiermans

Samenwerking met POV stap verder

De drie regionale LTO-organisaties en LTO Nederland willen starten met de samenwerking met Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Dat heeft LTO Nederland donderdag bekendgemaakt.

Hoewel er binnen de organisaties bedenkingen zijn over de praktische invulling van de samenwerking, vinden alle partijen het belangrijk om in de belangenbehartiging samen op te trekken. 'De drie regionale LTO's en LTO Nederland hebben aangaande de samenwerking met de POV nogmaals het belang van één varkensgeluid in Nederland onderschreven', meldt LTO Nederland-directeur Jan Claassen.

In deze lijn houden de organisaties zich aan de gesloten intentieovereenkomst om samen en met wederzijds vertrouwen de belangenbehartiging op te pakken.

Bedenkingen

Wat betreft de uitwerking van de intentieovereenkomst in een recent opgestelde samenwerkingsovereenkomst, houden de organisaties hun bedenkingen. 'Er is sprake van een ver doorgevoerde juridisering en sommige onderdelen zullen in de praktijk niet meetbaar en controleerbaar zijn', aldus Claassen.

'De drie regionale LTO's en LTO Nederland hebben het belang van één varkensgeluid in Nederland onderschreven'

LTO Noord, ZLTO, LLTB en LTO Nederland willen hoe dan ook starten met de samenwerking, stelt Claassen. 'Dit betekent ook dat zij de afgesproken financiële verplichtingen zullen nakomen die door de LLTB voor een deel zullen worden geleverd door het beschikbaar stellen van personele ondersteuning.' Conform eerdere afspraken zal eind dit jaar samen met POV een eerste evaluatie van de samenwerking plaatsvinden.

Goedkeuring

Claassen benadrukt dat het voornemen tot verdere samenwerking nog de goedkeuring van de Algemene Ledenvergaderingen in de drie regio's nodig heeft. Leden van de POV hebben al eerder ingestemd met samenwerking met de LTO-organisaties.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 13°
  50 %
 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
Meer weer