Verplichte+aanpak+IBR%2DBVD+slaat+aan
Nieuws
© pixabay

Verplichte aanpak IBR-BVD slaat aan

Het overgrote deel van de melkveehouders heeft zich bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD ) gemeld voor de landelijke aanpak van IBR en BVD.

Die landelijke aanpak ging op 1 april formeel van start. De overige ondernemers worden normaals door hun zuivelonderneming op deze verplichting gewezen, meldt ZuivelNL in haar nieuwsbrief.

Melkveehouders die eerder al deelnamen aan een IBR- en/of BVD-programma van GD krijgen individueel bericht over de best aansluitende route uit de landelijke aanpak; dat is voor een aantal routes al gebeurd, maar kan in sommige gevallen nog een aantal weken duren. Tot die tijd is het oude programma geldig.

Drie laboratoria

Begin maart heeft ZuivelNL drie laboratoria toegelaten voor het uitvoeren van analyses. De testuitslagen worden door deze laboratoria aan de centrale databank van ZuivelNL geleverd, voor gebruik bij het statusbeheer. Testuitslagen van de toegelaten laboratoria kunnen ook door elkaar worden gebruikt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zondag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer