Aanpak IBR/BVD verplicht in 2017

Stuurgroep IBR/BVD heeft nog anderhalf tot twee jaar nodig om een verplichte bestrijdingscampagne voor de melkveehouderij voor te bereiden.

Aanpak+IBR%2FBVD+verplicht+in+2017
© Nieuwe Oogst

'De financiering is inmiddels rond. We kunnen dus aan de slag met het voortraject', meldt Toon van Hoof, portefeuillehouder Diergezondheid van LTO Nederland. De komende periode zal de stuurgroep zich richten op het stimuleren van melkveehouders.

Die moeten worden gemotiveerd om IBR en BVD vrijwillig uit te bannen. 'Er zijn al tal van initiatieven in het land waar dierenartsen en boeren aan de slag gaan. We juichen dat enorm toe.'

België

Uiteindelijk zal iedereen in 2017 via een wettelijk traject mee moeten doen. Anders kan het bestrijdingsprogramma niet tot succes leiden. In omliggende landen is een verplichte aanpak al eerder ingevoerd. België startte op 1 januari van dit jaar met een verplicht programma.

De komende anderhalf tot twee jaar gaat de stuurgroep het bestrijdingsprogramma handen en voeten geven. 'Er moeten wettelijke regels worden opgesteld. Ook beslissen we of we met of zonder vaccinaties gaan werken. Verder komen er afspraken over certificering en borging.'

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer