Werk combineren met XTender-T aanhangertank

Nieuw bij Amazone is de XTender-T, een flexibel inzetbare aanhangertank op onderstel met enkele as en een inhoud van 4.200 liter. Grondbewerking is zo efficiënt te combineren met zaaien of een kunstmestgift.

Werk+combineren+met+XTender%2DT+aanhangertank
© Eigen Foto

De XTender-T is ontworpen voor bedrijven, die naast de grondbewerking met een cultivator of compacte schijveneg gelijktijdig kunstmest en/of zaad willen uitbrengen. Zo is de XTender-T bijvoorbeeld te gebruiken voor een compensatiebemesting voor het verrotten van het stro of voor het zaaien van groenbemesters met of zonder extra kunstmestgift.

De XTender-T vraagt een trekker met een motorvermogen tot 600 pk. Dankzij het eigen onderstel kan de tank ook achter trekkers met een beperkt hefvermogen of helemaal zonder hefinrichting worden gebruikt.

Hefinrichting

De aankoppeling van de navolgende machine aan de XTender-T gebeurt met een gestandaardiseerde hefinrichting met onderaanspanning in de cat. III of cat. IV N. Met deze aanspanning is de XTender-T ook met werktuigen van andere fabrikanten te combineren. Alleen de aanvoerslangen moeten op het betreffende werktuig aanwezig zijn of worden aangepast.

Omdat de maximale oplegdruk van de hefinrichting 4.500 kilo bedraagt, is het gebruik van zeer grote machines achter de XTender-T, zoals de 12 meter compacte schijveneg Catros 12003-2TS geen probleem.

De trechter van de XTender-T, die in de basisuitvoering wordt geleverd met één kamertrechter, heeft een inhoud van 4.200 liter. Als optie is deze ook leverbaar met een 50/50-verdeling, voor het gescheiden transporteren van kunstmest en zaad of twee verschillende soorten kunstmest.

Isobus

Aan de achterzijde van de trechter bevinden zich twee elektrisch aangedreven doseerinrichtingen, waarmee 2 tot 400 kilo per hectare is te doseren. De bediening en regeling van de XTender-T gebeurt via Isobus, zodat de machine met een Isobus-terminal van Amazone of elke andere Isobus-compatibele terminal kan worden bediend.

Als extra uitvoering biedt Amazone bovendien de uit de zaaitechniek bekende TwinTerminal 3.0 op de XTender-T aan, om voor de bestuurder het kalibreren en verwijderen van resthoeveelheden zo eenvoudig mogelijk te maken. Dankzij de Isobus-besturing zijn ook plaatspecifieke kunstmestgiften met de XTender-T mogelijk.

Naast de nieuwe X-Tender-T biedt Amazone sinds vorig jaar de X-Tender aan als trechter voor de driepuntshefinrichting van de trekker. Met deze trechter is de grondbewerking eveneens met het uitbrengen van zaad en kunstmest te combineren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer