Amazone Pantera+ met nog meer klimvermogen

De zelfrijdende Pantera spuitmachine van Amazone kan hellingen aan tot 34 procent, ongeveer 25 procent meer dan de standaardmachine.

Amazone+Pantera%2B+met+nog+meer+klimvermogen
© Eigen Foto

Met de traploos hydrostatische aandrijving heeft de standaard Pantera veldspuit zich ook onder de zwaarste omstandigheden bewezen. Deze beschikt over een goede trekkracht en voldoet met een klimvermogen tot 27 procent aan de meest voorkomende eisen uit de praktijk.

Toch zijn er meer toepassingen, bijvoorbeeld in extreem bergachtig landschap, waar nog meer klimvermogen wordt vereist. Daarvoor biedt Amazone de zelfrijdende veldspuit nu als Pantera+ aan.

Kleinere overbrenging

Bij deze Plus-variant zijn de planetaire wielaandrijvingen van de traploze, hydrostatische onafhankelijke wielaandrijving nu uitgerust met een kleinere overbrenging van 1:30 in plaats van de standaard 1:23,5 overbrenging. Daarmee kan de Pantera+ hellingen tot 34 procent aan

De kleinere overbrengingsverhouding gaat gepaard met een lagere maximum snelheid van 40 kilometer per uur in plaats van 50 kilometer per uur.

Het Plus-pakket is beschikbaar voor alle typen Pantera machines, ook voor de Pantera-W en Pantera-H, waarmee wordt voldaan aan de verschillende eisen betreffende spoorbreedte en bodemvrijheid.

Aanpassing van de oudere machines van de serie Pantera 4502 is eveneens mogelijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer