Brabant koopt stalderingsmeters voor aanleg N69

Om de aanleg van de nieuwe verbindingsweg N69 tussen de Belgische grens en Eindhoven mogelijk te maken, is provincie Noord-Brabant gestart met het kopen van stalderingsmeters voor veehouderijen in De Kempen.

Brabant+koopt+stalderingsmeters+voor+aanleg+N69
© Olaf Smit

Voor de plannen Grenscorridor N69 heeft de provincie 9.500 stalderingsmeters nodig. Het gaat om stalderingsmeters van alle veehouderijen, met uitzondering van melkrundveehouderijen, schapenhouderijen, nertsenhouderijen en paardenhouderijen.

De stalderingsmeters worden ingezet voor agrarische bedrijven die vanwege het project Grenscorridor N69 worden verplaatst. Onder stalderingsmeters worden de vierkante meters verstaan van een door sloop of herbestemming gesaneerd dierenverblijf voor de hokdierhouderij.

Sloop of herbestemming

Het gaat om veehouderijen in de gemeenten Oirschot, Eersel, Bladel, Bergeijk en Reusel-De Mierden. Veehouders die hun stalderingsmeters aanbieden krijgen gedurende de sloop of herbestemming al een vergoeding van de provincie. Deze wordt in termijnen betaalt.

Stalderingsmeters kunnen tot en met 25 april aangeboden worden aan de provincie. Uiterlijk op 20 september moeten de stalderingsmeters beschikbaar komen. Dat betekent dat op die datum sloop is beëindigd dan wel herbestemming onherroepelijk is.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer