Brabant+koopt+stalderingsmeters+voor+aanleg+N69
Nieuws
© Olaf Smit

Brabant koopt stalderingsmeters voor aanleg N69

Om de aanleg van de nieuwe verbindingsweg N69 tussen de Belgische grens en Eindhoven mogelijk te maken, is provincie Noord-Brabant gestart met het kopen van stalderingsmeters voor veehouderijen in De Kempen.

Voor de plannen Grenscorridor N69 heeft de provincie 9.500 stalderingsmeters nodig. Het gaat om stalderingsmeters van alle veehouderijen, met uitzondering van melkrundveehouderijen, schapenhouderijen, nertsenhouderijen en paardenhouderijen.

De stalderingsmeters worden ingezet voor agrarische bedrijven die vanwege het project Grenscorridor N69 worden verplaatst. Onder stalderingsmeters worden de vierkante meters verstaan van een door sloop of herbestemming gesaneerd dierenverblijf voor de hokdierhouderij.

Sloop of herbestemming

Het gaat om veehouderijen in de gemeenten Oirschot, Eersel, Bladel, Bergeijk en Reusel-De Mierden. Veehouders die hun stalderingsmeters aanbieden krijgen gedurende de sloop of herbestemming al een vergoeding van de provincie. Deze wordt in termijnen betaalt.

Stalderingsmeters kunnen tot en met 25 april aangeboden worden aan de provincie. Uiterlijk op 20 september moeten de stalderingsmeters beschikbaar komen. Dat betekent dat op die datum sloop is beëindigd dan wel herbestemming onherroepelijk is.

Weer

 • Zondag
  13° / 2°
  10 %
 • Maandag
  14° / 6°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  20 %
Meer weer