België verwerkt 3,6 procent meer aardappelen

De aardappelverwerkende industrie in België gebruikte in 2017 4,57 miljoen ton aardappelen als grondstof voor de productie van frites en onder meer chips, kroketten en puree.

Belgi%C3%AB+verwerkt+3%2C6+procent+meer+aardappelen
© Anton Dingemanse

Voor de Belgische aardappelindustrie is 2017 daarmee opnieuw een recordjaar, meldt koepelorganisatie Belgapom. De verwerkte aardappelvolume bij onze zuiderburen steeg afgelopen jaar met 3,6 procent.

In 2017 investeerden de Belgische verwerkers ruim 305 miljoen euro in capaciteitsuitbreiding. Dat is bijna een evenaring met de investeringen die de fabrikanten een jaar eerder deden. In totaal zijn inmiddels 4.410 mensen werkzaam in de aardappelverwerkende industrie, daarmee breidt de werkgelegenheid met 7,1 procent uit ten opzichte van 2016.

Grootste exporteur

Met 2,2 miljoen ton blijft België wereldwijd de grootste exporteur van diepgevroren aardappelproducten. Naast frites steeg in 2017 met name de productie en afzet van overige aardappelproducten, zoals chips, aardappelkroketten en puree. Belangrijke groeimarkt voor de Belgische aardappelindustrie is Zuidoost-Azië.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer