Akkerbouwers tonen interesse in drone

Van de akkerbouwers zegt 13,4 procent (zeer) geïnteresseerd te zijn in het inzetten van drones om de teelt te optimaliseren.

Akkerbouwers+tonen+interesse+in+drone
© John Claessens

Dit blijkt uit de AkkerbouwScanner van AgriDirect, het agrarisch onderzoeksbureau in Roggel. Bijna één op de zeven akkerbouwers zegt interesse te hebben en één op de honderd zegt zeer geïnteresseerd te zijn.

De belangstelling leeft vooral bij grote bedrijven. Eén op de vier akkerbouwers met meer dan 100 hectare grond wil drones inzetten om tot een betere teelt te komen. Akkerbouwbedrijven met 10 tot 20 hectare zijn minder happig: hiervan zegt 9,5 procent belangstellend te zijn.

Precisielandbouw

De ontwikkeling van precisielandbouw leidt ertoe dat het gebruik van drones sterk toenemmt om onder andere het gewas en het perceel nauwkeurig in kaart te brengen. De data die de drone opslaat, kunnen worden toegepast om de gewasopbrengst te verhogen, arbeidsuren te verminderen en gewasbescherming te optimaliseren.

AgriDirect heeft 275 Nederlandse akkerbouwers telefonisch benaderd met de vraag of ze drones willen inzetten voor de optimalisatie van teelten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer