Grote+drone+geschikt+voor+gewasbescherming
Nieuws
© Eigen Foto

Grote drone geschikt voor gewasbescherming

Het Russische bedrijf ARDN heeft een grote drone gebouwd die onder meer is te gebruiken voor gewasbescherming. De drone kan volledig autonoom vliegen.

De drone met de naam Skyf weegt 250 kilo en heeft met een draagvermogen van 50 kilo een vliegbereik van maximaal 350 kilometer en een maximale vliegduur van 8 uur.

Het ontwerp heeft de functies van hef- en stuurpropellers gescheiden. De drone heeft twee hoofdpropellers die worden aangedreven met een benzinemotor en vier stabilisatiepropellers met elektromotoren.

ARDN denkt dat de drone onder andere geschikt is als veldspuit, voor bevoorrading en bij brandbestrijding. De Skyf is 5,20 meter lang en 2,2 meter breed.

Behoefte

Bij de ontwikkeling van de Skyf hebben de ingenieurs gekeken naar de behoefte in de markt. Ze interviewden logistieke en agrarische bedrijven, maakten een lijst met technische eisen en creëerden zo de drone.

De ontwikkeling van de Skyf begon in 2014. De debuutvlucht van een groot prototype vond plaats in het voorjaar van 2016. Vanaf 2017 zijn meer dan dertig experts betrokken geweest bij de verder ontwikkeling van het platform.

Een grote producent van landbouwchemicaliën in Rusland, een logistieke dienstverlener en grote landbouwbedrijven met een totale oppervlakte van 1,5 miljoen hectare zijn nauw bij de ontwikkeling betrokken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 5°
  10 %
 • Zondag
  14° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 7°
  40 %
Meer weer