Blij+met+een+Ei+bereikt+3%2E500+basisscholen
Nieuws
© alaex jansen

Blij met een Ei bereikt 3.500 basisscholen

Stichting Blij met een Ei heeft de afgelopen weken 250.000 kinderen op basisscholen bereikt door middel van Samsam en Kidsweek. Blij met een Ei heeft geïnvesteerd in content over het ei en de kip in deze kranten om zo met Pasen extra aandacht aan het ei en de kip te geven.

Daarvoor is naast de pagina's een online paasquiz ontwikkeld die docenten in de les kunnen behandelen. Elke basisschool kan gebruikmaken van de quiz; een leuke manier om te testen wat de kinderen weten van kippen en eieren.

Nieuwe lespakketten

Stichting Blij met een Ei heeft in 2017 nieuwe lespakketten ontwikkeld. 'De stichting had echt al mooi lesmateriaal dat goed bij de belevingswereld van kinderen past. Het was dus helemaal niet ingewikkeld hier een leuke quiz bij te maken', zegt Joris Van Roemburg, commercieel directeur van Uitgeverij Young & Connected dat het lesmateriaal ontwikkelde.

'We hebben als Stichting Blij met een Ei een flinke investering gedaan om het educatieve karakter van de stichting te benadrukken. Met deze actie bereiken we 3.500 basisscholen en ruim 15.000 leerkrachten', vult Alex Janssen, voorzitter van Blij met een Ei, aan.

Stichting Blij met een Ei is een initiatief vanuit de legpluimveesector en geeft voorlichting over eieren en de legpluimveehouderij in Nederland. Ook wordt de dialoog tussen producent en consument gestimuleerd.

Het lespakket is te downloaden of bestellen op de site van Blij met een Ei.

Weer

 • Dinsdag
  31° / 16°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 20°
  10 %
 • Donderdag
  36° / 21°
  10 %
Meer weer