Eerste+mille+Team+Agro+NL+binnen
Nieuws
© Heijdra Vleesvee

Eerste mille Team Agro NL binnen

Heijdra Vleesvee uit IJsselstein heeft de eerste 1.000 euro gestort op de bankrekening van Team Agro NL. Penningmeester Henny Verhoeven en boerin Femke Wiersma kregen vrijdagmiddag uit handen van Edwin Heijdra van Heijdra Vleesvee een symbolische cheque ter waarde van 1.000 euro.

De overhandiging van de cheque was tevens het startschot voor de donatieactie van Team Agro NL. Vele boeren, tuinders, vissers en zelfs burgers volgden direct het voorbeeld van Heijdra Vleesvee. Binnen 24 uur zijn al enkele duizenden euro's gestort op rekeningnummer NL75RABO0327219378.

'De roep om een krachtig en vooral structureel pr-offensief door en voor boeren is groot. Boeren en tuinders zijn het zat om een speelbal te zijn en willen de negatieve beeldvorming van de Nederlandse land- en tuinbouw zelf aanpakken. Samen met Team Agro NL nemen zij nu regie over hun eigen verhaal en bundelen zij de krachten', zegt Verhoeven.

Team Agro NL verwacht dat nog vele donaties volgen. 'Als alle vijftigduizend boeren en tuinders in Nederland Team Agro NL steunen met 50 euro per jaar, hebben wij jaarlijks een campagnekas met 2,5 miljoen euro voor een krachtig en eenduidig promotieoffensief voor de hele agrarische sector. Voor nog geen 1 euro per week profiteert iedereen daarvan mee', zegt voorzitter Geertjan Kloosterboer.

Boerenantwoord

Team Agro NL moet het boerenantwoord worden op de negatieve beeldvorming over Nederlandse boeren en tuinders in de media, politiek en maatschappij. In januari is de stichting door een groep boeren en boerinnen opgericht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  20° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer