AgriVer biedt luxe variant brede weersverzekering

AgriVer komt met een nieuwe variant van de brede weersverzekering. Boven de drempel van 30 procent schade is een uitkering mogelijk van 80 procent van de schade.

AgriVer+biedt+luxe+variant+brede+weersverzekering
© VidiPhoto

De brede weersverzekering is een calamiteitenverzekering, bedoeld voor risico's die telers zelf niet kunnen dragen. Daarom geldt bij deze verzekering een eigen risico of drempel van 30 procent van de schade.

Directeur Marien Boersma: 'We zijn als AgriVer ooit begonnen om boven de drempel de schade voor 25 procent uit te keren. Tot voor kort konden telers kiezen tot 70 procent. Nu vergroten we de keuzemogelijkheid tot 80 procent.

Prijskaartje

Aan de nieuwe variant hangt een duurder prijskaartje, geeft Boersma aan. 'Wij moeten de schade uit de premies betalen, zoals dat ook bij auto- en brandverzekeringen het geval is. Telers kunnen zelf de afweging maken: wat heb ik aan premie voor over en wat verwacht ik er van.'

AgriVer constateert in de praktijk dat het risicomanagement niet bij iedereen gelijk is. Bedrijven zijn verschillend en dat geldt ook voor de ondernemers. 'Wij merken dat er behoefte is aan een luxer product: meer uitkering bij meer premie', zegt Boersma.

De brede weersverzekering dekt het financiële verlies dat kan ontstaan door schade aan gewassen als gevolg van natuurrampen en/of ongunstige weersomstandigheden. De verwachting is dat natuurgeweld door bijvoorbeeld de opwarming van de aarde de komende jaren steeds extremer zal worden.

Tegemoetkoming

Telers kunnen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een tegemoetkoming krijgen voor de premie van de brede weersverzekering. Voor deze subsidie is dit jaar 13 miljoen euro beschikbaar. Telers krijgen maximaal 65 procent van de verzekeringspremie.

Bij de brede weersverzekering gaat het om akkerbouw, vollegrondsgroenteteelt, bollenteelt, sierteelt, fruitteelt en boomkwekerij. Telers kunnen de subsidie van 1 maart tot en met 15 mei 2018 aanvragen via de Gecombineerde opgave.

Door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) zijn voor dit jaar vijf verzekeraars met een brede weersverzekering goedgekeurd: AgriVer, Avéro Achmea, Interpolis, OFH / BFAO en Vereinigte Hagel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer