Kou+heeft+weinig+invloed+op+aardappelmarkt
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Kou heeft weinig invloed op aardappelmarkt

Het koude winterweer van in Europa heeft geen reuring gebracht op de vrije aardappelmarkt. Dat concludeert beursmakelaar De Vries & Westermann.

Voorafgaand aan de vorstperiode steeg de notering voor het aprilcontract van fritesaardappelen nog tot 5,30 euro per 100 kilo. Echter in de loop van afgelopen week werd al duidelijk dat de koude weersomstandigheden geen verschil maken op de rustige vrije markt.

Vanmorgen startte de fritesnotering op 4,80 euro per 100 kilo en rond het middaguur werd daarop alweer 0,10 euro ingeleverd. De notering voor de fritesaardappelen op levering in juni daalde in de loop van de vorige week van 7,40 euro tot vandaag 6,70 euro per 100 kilo.

Verwerkers niet actiever

Volgens De Vries & Westermann heeft de kou de verwerkers uiteindelijk niet actiever gemaakt op de vrije markt. Potato NL noteerde afgelopen week de fritesaardappelen in categorie I op 3 tot 4,50 euro per 100 kilo. De fritesaardappelen voor overige bestemming werd genoteerd op 5 tot 7,50 euro per 100 kilo.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  2° / -3°
  30 %
Meer weer