Nederlandse+gmo%2Dvrije+frites+scoren+in+Korea
Nieuws
© Marcel Bekken

Nederlandse gmo-vrije frites scoren in Korea

Voor Nederlandse fritesfabrikanten is het gebruik van gmo-vrije grondstoffen een sterk marketingpunt om in Zuid-Korea marktaandeel te veroveren.

Dit meldt de Nederlandse Landbouwraad in Zuid-Korea op de website Agroberichten Buitenland. De Nederlandse ambassade in het Aziatische land ondersteunt bedrijven bij hun promotionele activiteiten.

In Zuid-Korea zijn twee Nederlandse fritesfabrikanten actief. Zij hebben een bescheiden marktaandeel van 2,6 procent. Maar wel is hun volumeomzet in Zuid-Korea de afgelopen vijf jaar ongeveer vervijfvoudigd.

Frites is één van de snelst groeiende voedselproducten in Zuid-Korea. De afgelopen tien jaar is de import bijna drie keer zo groot geworden. In 2017 kochten de Koreanen in totaal voor 111,7 miljoen ton aan ingevroren frites uit het buitenland.

Fastfoodketens

Met 78 procent is de Verenigde Staten veruit de grootste exporteur van frites naar Korea. Daarna volgen Canada, België, Nederland en China. Amerikaanse bedrijven zijn al lang actief op de Koreaanse markt en hebben daardoor een grotere naamsbekendheid. Daarnaast gebruiken de grootste fastfoodketens in het land, zoals Lotteria en McDonalds, alleen maar Amerikaanse frites.

Volgens de Landbouwraad is de kwaliteit en prijs van Nederlandse frites zeer competitief voor de Koreaanse markt. Wel moeten Koreaanse consumenten wennen aan relatief onbekende merken. Het aspect gmo-vrij van de Nederlandse frites kan zeker een steun in de rug zijn aangezien de Koreanen erg gevoelig zijn voor voedselveiligheid.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
Meer weer