Storm veroorzaakt miljoenenschade

De storm van woensdag veroorzaakte in de glastuinbouw voor 6 miljoen tot 8 miljoen euro schade. Dat is de eerste inschatting van verzekeraar Interpolis.

Storm+veroorzaakt+miljoenenschade
© VidiPhoto

Bij het bedrijf zijn zo'n 180 meldingen binnengekomen, waarvan ongeveer de helft uit de glastuinbouw komt. 'De meeste schademeldingen komen uit Zuid-Holland, in de omgeving van Bleiswijk', zegt woordvoerder Adri Witlox. Verder heeft de storm huisgehouden in Noord-Holland, Noord-Brabant en Utrecht.

De verzekeraar probeert met ondernemers de schade beperkt te houden door in getroffen kassen te compartineren. Met het plaatsen van noodwanden wordt geprobeerd de temperatuur in de kassen op niveau te houden.

Vergelijkbaar met vorig jaar

Volgens Witlox is de grootte van de stormschade vergelijkbaar met die de windhoos vorig jaar veroorzaakte. Interpolis is de grootste verzekeraar in de glastuinbouw en heeft zo'n driekwart van deze sector onder zijn hoede. Het bedrijf verwacht dat er donderdag meer schademeldingen zullen binnendruppelen omdat de wind pas laat op de woensdag ging liggen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer