LTO+Glaskracht+en+Stigas+roepen+op+kas+te+verlaten
Nieuws
© VidiPhoto

LTO Glaskracht en Stigas roepen op kas te verlaten

LTO Glaskracht Nederland en Stigas roepen tuinders in de gebieden met code rood op de kas te verlaten. Beide organisaties waarschuwen dat de kans op ongelukken door rondvliegend glas groot is.

Het KNMI heeft code rood afgegeven voor de kustgebieden en het midden van het land omdat. Daar komen windstoten voor van 110 tot 130 kilometer per uur. Volgens LTO Glaskracht hebben al diverse glastuinbouwbedrijven hun medewerkers uit de kas gehaald. Veiligheid gaat boven alles, aldus LTO Glaskracht en Stigas.

Bij verzekeraars zijn al de eerste schademeldingen binnengekomen. Eerder deze maand had de glastuinbouw ook te kampen met een storm. Die richtte toen voor miljoenen euro's aan schade aan, vooral in de omgeving van Bleiswijk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 1°
  10 %
 • Maandag
  9° / 6°
  50 %
 • Dinsdag
  6° / 4°
  70 %
Meer weer