Betaseed+ook+aan+de+slag+met+herbicideresistentie
Nieuws
© Han Reindsen

Betaseed ook aan de slag met herbicideresistentie

De Amerikaanse zaadfirma Betaseed krijgt toegang tot het Conviso-Smart-teeltsysteem voor de veredeling van bietenrassen die tolerant zijn voor een specifieke groep herbiciden.

Conviso-Smart is ontwikkeld door middelenfabrikant Bayer en zaadfirma KWS. Betaseed krijgt toestemming om ook herbicideresistente suikerbietenrassen te ontwikkelen en te verkopen op markten buiten Noord-Amerika.

Basis van de technologie achter Conviso-Smart is de resistentie tegen de zogeheten ALS-remmende herbiciden. Voor telers biedt dit teeltsysteem vooral voordelen op percelen met probleemonkruiden en een hoge onkruiddruk.

Registratieonderzoek

Betaseed gaat zich in Europa voor wat betreft de herbicideresistentie in eerste instantie rassen voor registratieonderzoek aanmelden in Zwitserland, Duitsland, Italië en Polen. In Nederland heeft het IRS vorig jaar voor het eerst KWS-rassen met herbicidentolerantie opgenomen in het rassenonderzoek. Voor de praktijk komen deze rassen op z'n vroegst in 2020 beschikbaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 16°
  70 %
Meer weer