Aardwarmtebron Trias Westland minder diep en warm

Aardwarmteproject 'Trias Westland' wordt geen ultradiepe bron op vier kilometer maar gaat geothermie winnen op 2,3 kilometer diepte. De opbrengst wordt daardoor lager dan verwacht.

Aardwarmtebron+Trias+Westland+minder+diep+en+warm
© Trias Westland

De Triaslaag op vier kilometer diepte bleek niet geschikt voor rendabele warmte, bleek vorige week. Het gesteente blijkt uit een zandlaag te bestaan die niet poreus genoeg is om heetwater doorheen te voeren.

De laag daarboven - de Onder Krijtlaag - is juist zeer geschikt om water rond te pompen. Dit is de laag waaruit ook de andere regionale geothermieprojecten tot op heden warmte winnen. Eind deze week voert Trias Westland een productietest uit om de exacte warmteopbrengst te bepalen.

85 graden

De Onder Krijtlaag levert waarschijnlijk warmte van 85 tot 90 graden Celsius op voor dertig glastuinders. Dat is minder dan de 49 bij het project aangesloten glastuinbouwbedrijven.

De Trias Westland-aandeelhouders HVC, Capturam en Royal FloraHolland zijn positief over de mogelijkheden voor de verdere benutting van warmte uit de Onder Krijtlaag. Dit biedt goede mogelijkheden op weg naar een aardgasvrije energievoorziening in Westland, stellen zij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -1°
  10 %
Meer weer