PvdD+wil+einde+paardenmarkt
Nieuws
© Arie Meijer

PvdD wil einde paardenmarkt

De Partij voor de Dieren wil een einde aan paardenmarkten. Daar zouden regelmatig ernstige misstanden worden geconstateerd, terwijl het toezicht en de handhaving volgens de PvdD niet op orde zijn.

Dat meldde de PvdD dinsdag tijdens een Algemeen Overleg in de Tweede Kamer. Ondanks protocollen en een positieve indruk van de NVWA rond de laatste paardenmarkten in Zuidlaren en Hedel zijn volgens de Partij voor de Dieren de paardenmarkten niet meer van deze tijd. Deze partij wil dan ook een motie indienen, stelde Femke Merel Arissen van de PvdD.

Ook Dion Graus van de PVV vindt paardenmarkten niet goed. 'Weliswaar controleert de dierenpolitie op paardenmarkten. Ze lopen echter tegen belemmeringen aan vanuit het Openbaar Ministerie en de rechtsspraak. Er is dus voldoende controle en handhaving, de mensen worden vaak belemmerd in hun optreden.'

Afspraken gemeenten

Volgens minister Schouten van LNV zijn er afspraken gemaakt met gemeenten over de behandeling van dieren op paardenmarkten. 'De NVWA ziet daar ook op toe. Ik heb geen reden om een verbod hierbij in te stellen, dus ik ontraad deze motie.'

Over de motie wordt na het krokusreces gestemd. Dit reces is van 23 februari tot en met 5 maart.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer