Meer landen accepteren paarden met e-CertNL

Steeds meer landen buiten de Europese Unie accepteren Nederlandse paarden waarbij exportcertificaten via e-CertNL zijn afgegeven.

Meer+landen+accepteren+paarden+met+e%2DCertNL
© nieuwe oogst

Paarden met dit certificaat mogen vanaf 17 januari ook naar Australië (via een door Australië toegelaten EU-lidstaat), Wit-Rusland (permanent), Canada (permanent, tijdelijk en retour), Chili (tijdelijk), Egypte (permanent en tijdelijk), India en Kazachstan (permanent).

Eerder waren ook al Bahrein, Bosnië en Herzegovina, Cuba, Mexico, Peru, Verenigde Staten (Niet Re-Entry), Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Israël, Russische Federatie (permanent) en de Verenigde Arabische Emiraten (tijdelijk en permanent).

Voor bedrijven die exporteren naar bovenstaande landen, welke gebruik maken van e-CertNL, geldt dat ze in het bezit moeten zijn van een KvK-nummer, eHerkenning account en een NVWA klantnummer.

Exportrol

Ook moeten zij een exportrol aan maken in e-CertNL. Via deze link zijn handleidingen te vinden die kunnen helpen bij het aanvraagproces. Hier bevindt zich ook de handleiding voor het beheren van bedrijfsgegevens en een gebruikershandleiding voor exporteurs paarden CLH. De afgifte van schetsen vindt op de oude wijze plaats en worden dus niet afgegeven via e-CertNL.

Aangezien er geen certificaat voor bovenstaande landen meer opgestuurd zal worden naar de certificerend dierenarts, zullen ook de dierenarts- en houdersverklaringen niet meer door de afdeling CoA worden geprint. De exporteur is hier zelf verantwoordelijk voor, de exporteur dient zelf de laatste versie uit te printen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer