Keurentjes en Jansen in topteam Agri & Food

Het team van de topsector Agri & Food is vanaf begin 2018 versterkt met twee nieuwe leden: Frans Keurentjes, melkveehouder en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Royal FrieslandCampina en Bert Jansen, CEO van zetmeelcoöperatie Avebe.

Frans Keurentjes volgt voormalig voorzitter van FrieslandCampina Piet Boer op. Bert Jansen vervangt Robert Smith, voormalig CEO van Cosun.

Aalt Dijkhuizen, voorzitter topteam: 'We zijn blij met de komst van Keurentjes en Jansen in het topteam. Beide heren zijn afkomstig van belangrijke bedrijven en coöperaties binnen onze sector. De samenwerking binnen de 'gouden driehoek' van bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid is van oudsher al hecht.'

Belangrijke bijdrage

'Mede hierdoor heeft de sector wereldwijd een toonaangevende positie in kunnen nemen en een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de samenleving, de welvaart en de werkgelegenheid. Het is dan ook voor ons allemaal van belang om deze samenwerking voort te zetten en te versterken', vervolgt Dijkhuizen.

Het topteam Agri & Food bestaat, naast Aalt Dijkhuizen en de twee nieuwkomers ook uit Joris Baecke (akkerbouwer en bestuurder van LTO Nederland), Raoul Bino (algemeen directeur Wageningen Food & Biobased Research), Marit van Egmond (directielid Albert Heijn), Ruud Huirne (directeur Food & Agri Rabobank), Jan van Rijsingen (vertegenwoordiger MKB Food) en Marjolijn Sonnema (directeur Generaal Agro en Natuur, ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).

Topsectorenbeleid

Het topsectorenbeleid heeft als doel de sectoren waarin Nederland wereldwijd uitblinkt en die toonaangevend zijn voor welvaart en welzijn verder te versterken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  31° / 16°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 20°
  10 %
 • Donderdag
  36° / 21°
  10 %
Meer weer