Omzet Syngenta daalt 1 procent

Vooral vanwege lagere verkoopcijfers voor gewasbeschermingsmiddelen daalde de wereldwijde omzet van chemie- en zadenconcern Syngenta in 2017 met 1 procent.

Omzet+Syngenta+daalt+1+procent
© Haijo Dodde

De wereldwijde omzet van Syngenta komt uit op 12,65 miljard dollar (USD), vorig jaar was dat nog 12,79 miljard dollar. Het Zwitserse concern dat afgelopen jaar is overgenomen door Chinees staatsbedrijf ChemChina presenteert vandaag zijn jaarcijfers.

De omzetdaling is vooral een gevolg van de 3 procent lagere verkoopcijfers voor afdeling Crop Protection. Met name in Zuid-Amerika verkocht Syngenta in 2017 aanzienlijk minder gewasbeschermingsmiddelen. Wereldwijd daalde de omzet van fungiciden het sterkst met 8 procent.

In de lift

De afdeling Seeds van Syngenta noteerde wel een omzetstijging met 6 procent tot ruim 2,8 miljard dollar. Vooral de verkoop van zaaizaden voor de maisteelt en voor soja zit behoorlijk in de lift met een groei van 9 procent.

In een begeleidende persverklaring meldt Syngenta dat de brutowinst (EBITDA) constant blijft op 21 procent. Verder wijst het concern op de uitstekende positie voor wat betreft de cashflow. In 2017 realiseerde Syngenta een vrije cashflow van 1,7 miljard dollar, vorig jaar was dat nog 1,4 miljard dollar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer