Syngenta geeft onderzoekscapaciteit extra boost

Syngenta investeert opnieuw in de onderzoekscapaciteit voor hoogwaardige groentezaden in Enkhuizen. Het is de tweede grote investering als onderdeel van een meerjarig investeringsprogramma.

Syngenta+geeft+onderzoekscapaciteit+extra+boost
© Nieuwe Oogst

De Zwitserse veredelaar van groentezaden kondigt een tweede investering aan van 15 miljoen euro in haar vestiging in Enkhuizen. De onderneming zal een nieuwe R&D faciliteit, een zogeheten 'back-cross factory' voor groentezaden inrichten.

In deze nieuwe faciliteit is het mogelijk om onder de juiste omstandigheden belangrijke eigenschappen voor groentegewassen, zoals ziekteresistentie, in te kruisen. In de 'backcross factory' is het proces van inkruisen te versnellen en verder te optimaliseren. Syngenta kan daardoor hoogwaardige groentezaden van nog betere kwaliteit sneller naar de markt brengen.

Nieuwe producten

Deze investering volgt op een eerdere investering van 21 miljoen euro uit 2016 om in Enkhuizen een nieuw R&D Technology Center voor groentezaden te bouwen. Naar verwachting zal Syngenta dit nieuwe R&D Technology Centre eind dit jaar openen.

Peter Acda, hoofd van de Syngenta vestiging in Enkhuizen: 'Met deze investering kunnen we een state-of-the-art R&D faciliteit creëren in Enkhuizen. Het helpt ons om nieuwe producten sneller bij onze telers te krijgen. We hebben bij Syngenta een lange geschiedenis in innovatie van groentezaden. We kunnen de consument het hele jaar door voorzien van verse groenten van hoge kwaliteit en uitstekende smaak.'

Geschiedenis

Dit jaar viert Syngenta haar 150-jarig bestaan van de groentezadenonderneming. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot de oprichting van Sluis & Groot in 1867 in het naburige Andijk. Vandaag de dag is Syngenta mondiaal een top 3 speler in de zaadveredelingsindustrie.

Enkhuizen is Syngenta's grootste vestiging voor groentezaden wereldwijd met meer dan 550 werknemers in dienst. In Nederland biedt Syngenta aan meer dan 800 medewerkers vaste werkgelegenheid in zeven vestigingen. In totaal werken er bij het bedrijf 28.000 mensen in meer dan 90 landen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer