Mega%2Dinstallatie+voor+mixen+en+pompen+van+mest
Nieuws
© Eigen Foto

Mega-installatie voor mixen en pompen van mest

Loonbedrijf en mestdistributeur Gebr. Verkooyen uit Langeweg neemt een bijzondere mobiele mix- en pompinstallatie in gebruik. De installatie is in de veehouderij en industrie te gebruiken.

De mobiele mega (mest)mix- en pompinstallatie heeft een reikwijdte van 35 meter en is in te zetten voor het mixen, overpompen en schoonspuiten van silo's, mestzakken en bassins. Medewerkers van het bedrijf kunnen met de installatie werken. Mestgassen vormen geen risico.

Het bedrijf in Noord-Brabant wil de mest- en pompinstallatie inzetten voor mestopslagen in de gehele Benelux. Die mestopslagen vragen om onderhoud en moeten regelmatig worden gekeurd. Daarvoor moet een silo leeg en schoon zijn.

'Onderin de silo bevinden zich vaak gevaarlijke mestgassen. Met onze installatie kunnen we de veiligheid garanderen. De mobiele machine wordt volledig op afstand bediend, zodat het niet langer is vereist om de silo te betreden', zegt eigenaar Christ Verkooyen.

Met onze installatie kunnen we de veiligheid garanderen

Christ Verkooyen van loonbedrijf en mestdistributeur Gebr. Verkooyen

Calamiteiten

De multifunctionele machine is zowel binnen als buiten de landbouw inzetbaar. Onder andere bij calamiteiten, voor het blussen van grote branden, of het leegpompen van verontreinigd water uit putten, sloten, watergangen en vijvers. Moeilijk toegankelijke plekken zijn geen probleem. Baggerwerkzaamheden en het leeg- of volpompen van boten zijn eveneens mogelijk.

Voor ieder probleem heeft Gebr. Verkooyen het juiste koppelstuk. Een dubbele mix-unit zorgt voor een megacapaciteit, waardoor in korte tijd kleine en grote volumes homogeen zijn te mengen. Met een enkele mixer is het mogelijk om de dikke bovenlaag te breken en de mest te mengen tot een homogeen eindproduct.

Op de vrachtwagen is een centrifugaalpomp gemonteerd met een capaciteit tot 300 kuub per uur. Deze is te gebruiken om vloeistoffen weg te pompen. Ook kan de pomp water naar een spuitkanon op de mast aanvoeren. Onder hoge druk (10 bar) zijn hiermee de laatste resten te verwijderen.

Centrifugaalpomp

Met een centrifugaalpomp (baggerpomp) aan het uiteinde van de 35 meter lange mast zijn silo's, putten, vijvers en bassins leeg te pompen of over te pompen naar containers. De vloeistof is over een afstand van ruim 1.000 meter te verpompen.

'Wanneer een silo of bassin verstopt zit, of de mixer niet langer functioneert, zijn wij in staat een oplossing te bieden', legt Verkooyen uit. 'Met de compacte mixer kunnen we ook de mestopslag onder stallen mixen. De centrifugale pomptechniek kan overweg met bezinksel onderin silo's, waar vreemd materiaal en stenen in achterblijven. Als het vloeibaar is, kunnen wij er alle kanten mee op.'

Gebr. Verkooyen is al drie decennia actief als specialist in drijfmest en andere vloeistoffen. Met de mobiele megamix- en pompinstallatie wordt het bestaande dienstenpakket aangevuld, die verder bestaat uit mestdistributie en verwerking van drijfmest. Het werkgebied strekt zich uit over de hele Benelux.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer