LTO Ledenvoordeel start Inkoopcollectief Mestsilo Afdekken

LTO Ledenvoordeel start met het inkoopcollectief Mestsilo Afdekken om leden te ondersteunen die nog niet aan de regelgeving voldoen.

LTO+Ledenvoordeel+start+Inkoopcollectief+Mestsilo+Afdekken
© LTO ledenvoordeel

De regelgeving rondom het afdekken van mestsilo's is de laatste jaren steeds verder aangescherpt. Met als laatste stand van zaken dat per 1 januari 2018 alle mestopslagsystemen moeten worden afgedekt. Veehouders moeten daarom zorgen dat ze tijdig aan de regelgeving voldoen.

Naar schatting zijn er nog zeker 1.400 mestsilo's die afgedekt moeten worden voor 1 januari 2018. Johan Schuitemaker van LTO Ledenvoordeel, organisator van Mestsilo Afdekken: 'Met het inkoopcollectief verzamelen we alle agrariërs, die hun mestsilo willen afdekken. Door als collectief te kiezen voor betrouwbare partij, krijgen de agrariërs een scherpe prijs. Daarnaast kijken we ook naar kwaliteit, de garantie en ervaring in de agrosector om 'het beste aanbod' in de markt te selecteren.'

Selectie

Na een selectieprocedure is Beutech Agro als beste uit de bus gekomen. Dit bedrijf is volgens LTO ledenvoordeel sterk in het leveren, plaatsen, keuren én onderhouden van mestopslagsystemen. De silo's en bassins zijn ook geschikt voor het opvangen van water, slib en andere vloeistoffen.

'De werkwijze van deze leverancier is zorgen dat zij al het werk uit handen nemen. Zij nemen bovendien hun adviesrol serieus. Samen met de agrarisch ondernemer wikken en wegen ze', aldus Schuitemaker. 'Beutech wil namelijk dat de ondernemer het mestopslagsysteem koopt dat bij het bedrijf past.'

'Het is aan te raden om uiterlijk 31 december de silo afgedekt te hebben. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan staan boeren in ieder geval sterker met een getekende offerte. Tevens is het einde van het jaar soms interessant om boekhoud technisch investeringen te doen'.

Korting

Leden van LTO krijgen korting op diverse soorten mestsilo's en afdekkingen. De kortingen liggen gemiddeld tussen de 210 en 1.050 euro (op basis van gemiddelde grootte en soort mestsilo en/of afdekking).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen