Provincies en Faunafonds zwijgen over wolvenbezoek

Een jonge Duitse wolvin met zender heeft tussen 18 december en 3 januari onopgemerkt door Nederland gezworven. Provincies en het Faunafonds waren op de hoogte, maar hielden het nieuws stil.

Provincies+en+Faunafonds+zwijgen+over+wolvenbezoek
© Europese Commissie

Het dier is in Drenthe, Overijssel, Gelderland, Limburg en Noord-Brabant geweest, meldt het Faunafonds. Onderweg heeft de wolvin onder meer reeën en hazen gegeten en mogelijk ook schapen. Het dier zwerft nu in Vlaanderen rond, geeft onderzoeker Hugh Jansman van Wageningen Universiteit en Research (WUR) aan.

Wolvenkenner Jansman kreeg op 18 december een telefoontje van de Technische Universiteit Dresden (Duitsland) dat een wolvin uit hun onderzoek Overijssel was binnengelopen. De tweejarige Naya had een halsbandzender. Provincies en het Faunafonds waren op de hoogte.

De wolvin is via de zender in de gaten gehouden. Zo was het dier een paar dagen bij Staphorst en op de Sallandse Heuvelrug. Daar heeft een boer dode schapen gemeld, die nog worden onderzocht op wolvensporen. Ook in de Achterhoek en langs de grens tussen Brabant en Limburg is het dier langere tijd geweest. Jansman heeft enkele verblijfsplaatsen onderzocht om meer te weten te komen over wat het dier at en waar ze overdag sliep.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer