LTO vindt één wolvenmeldpunt genoeg

LTO Nederland heeft geen behoefte aan een tweede wolvenmeldpunt voor schapenhouders en andere betrokkenen. Dat van Wolven in Nederland volstaat, meldt de vakgroep Schapenhouderij.

LTO+vindt+%C3%A9%C3%A9n+wolvenmeldpunt+genoeg
© Archief

Vakgroepvoorzitter Saskia Duives vindt een nieuw, tweede meldpunt waartoe in de media is opgeroepen, niet nodig. 'Via het bestaande meldpunt 'Wolf Gezien' worden waarnemingen gemeld op één centrale plek. Daar is alle kennis over wolven en hun gedrag bij elkaar gebracht en is en daar worden vervolgacties in gang gezet.'

Ze reageert op een oproep in de media om een tweede meldpunt in te richten. De vakgroepvoorzitter erkent dat het 'nuttig en nodig' is om waarnemingen van wolven te melden. 'Het is van groot belang om bij het vermoeden van de aanwezigheid van een of meerdere wolven, snel zekerheid te verkrijgen en de gegevens vast te leggen en te rapporteren', aldus Duives.

Beoordelen

De kennis over aanwezigheid en gedrag van wolven is gebundeld in het initiatief Wolven in Nederland. 'Het is dan ook cruciaal om bij dit meldpunt te melden wanneer er een vermoeden is dat een wolf gezien is of dat een wolf schade heeft toegebracht aan dieren.' Medewerkers van 'Wolven in Nederland' en/of het Faunafonds zullen de melding op locatie beoordelen.

Wolven in Nederland is een samenwerking van Natuurmonumenten, ARK Natuurontwikkeling, FREE Nature, Koninklijke Jagersvereniging, IVN, IFAW, Studio Wolverine, Rewilding Foundation en de Zoogdiervereniging. De LTO-vakgroep Schapenhouderij heeft directe contacten met zowel Wolven in Nederland als het Faunafonds en de provincies (IPO)

Waarnemingen

Waarnemingen van (mogelijke) wolven of wolvensporen kunnen doorgegeven worden via de website van Wolf Gezien.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer