Krachtenbundeling+verbetert+vakopleiding+Fedecom
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Krachtenbundeling verbetert vakopleiding Fedecom

Fedecom gaat de vakopleidingen voor monteurs van mobiele werktuigen professionaliseren door een krachtenbundeling van onderwijsinstellingen en bedrijven. De brancheorganisatie maakte dit deze week bekend.

De samenwerking moet leiden tot een grotere instroom van vakbekwame monteurs en een transparantere opleiding. Uiteindelijk moet dit fabrikanten, importeurs en mechanisatiebedrijven meer en vooral kwalitatief betere monteurs en medewerkers opleveren.

De overeenkomst houdt in dat Fedecom samen met haar kleine duizend leden en de onderwijsinstellingen Friesland College, Aventus en Aeres Tech hun expertises gaan bundelen om de beste vakopleidingen en cursussen voor de mobiele techniek van Nederland aan te bieden.

Nieuwe initiatieven

Onderdeel van het professionaliseren van de vakopleidingen en cursussen is het ontplooien van nieuwe initiatieven gericht op een relevant en effectief opleidingsaanbod.

Enkele initiatieven zijn al in gang gezet, zoals ontwikkelen van leermiddelen, de realisatie van een gemeenschappelijk kenniscentrum en een gemeenschappelijk opleidingenlabel TIM (Trainingen Innovatieve Mobiele techniek).

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 20°
  10 %
 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
Meer weer