DLF+neemt+Argentijnse+Gapp+Semillas+Seed+Company+over
Nieuws
© Pieter Stokkermans

DLF neemt Argentijnse Gapp Semillas Seed Company over

Graszaadproducent DLF heeft Gapp Semillas S.A. in Pergamino, Argentinië overgenomen.

Met de overname wil DLF de aanwezigheid in Zuid-Amerika vergroten. Gapp Semillas is opgericht in 2007 en heeft zijn hoofdkantoor in Pergamino waar onder andere de magazijnfaciliteiten en een proefbedrijf is gevestigd. Het bedrijf heeft een omzet van ongeveer vijf miljoen dollar.

Guillermo Thisted, CEO van Gapp en president van de 'Argentinian Seed Chamber' (CSBC) ziet goede synergieën en groeimogelijkheden voor Gapp onder leiding van DLF. 'Zuid-Amerika biedt geweldige mogelijkheden voor DLF. Daarnaast is Gapp Semillas een uitstekende match in de bedrijfsstrategie van DLF om hun activiteiten in Zuid-Amerika verder uit te breiden.'

Gapp produceert, distribueert, verkoopt en vermarkt voedergrassen en peulvruchten, sorgo en zomergewassen. De binnenlandse verkoop vindt plaats via een netwerk van 75 distributeurs in heel Argentinië. Bovendien exporteert het bedrijf naar Brazilië, Uruguay en andere landen.

Graszaad

De Deense coöperatie DLF richt zich op de voeder- en recreatiegraszaadindustrie en suikerbietenzaad, pootaardappelen en de productie van groentezaden. DLF heeft meer dan 1.200 werknemers in zestien landen.

Het bedrijf heeft een wereldwijd veredelingsnetwerk en produceert en verkoopt zaden aan meer dan 80 landen over de hele wereld. Het is eigendom van 3.500 Deense boeren. De DLF-groep heeft een omzet van 590 miljoen dollar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  10 %
 • Maandag
  4° / -3°
  20 %
Meer weer