Flevolandse+peentelers+starten+Peenacademie
Nieuws
© Haijo Dodde

Flevolandse peentelers starten Peenacademie

Voor de uitwisseling van kennis over de teelt en afzet van peen en het ontwikkelen van nieuwe inzichten gaan peentelers in Flevoland een Peenacademie oprichten.

De academie wordt ondersteund door adviesorganisatie Delphy en het vakblad v/d Grond. Het doel is kennisoverdracht en het initiëren van nieuwe onderzoeken en demonstraties. De initiatiefnemers van de Peenacademie zijn van mening dat voor een rendabele peenteelt in Nederland veel kennis nodig is.

De Peenacademie start met een biologische en gangbare ondernemersgroep. De Europese Unie steunt de academie als project vanuit het landbouwfonds in het kader van plattelandsontwikkeling voor een periode van drie jaar.

Actuele kwaliteit

Om zoveel mogelijk Flevolandse peentelers te interesseren voor de Peenacademie organiseren Delphy en v/d Grond op dinsdag 30 januari een startbijeenkomst. Tijdens deze avond (aanvang 20 uur) bij de Shortgolf in Swifterbant wordt er onder meer aandacht besteed aan de bewaring van de peen en de actuele kwaliteit in de opslag.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 15°
  70 %
 • Maandag
  21° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  30 %
Meer weer