Vroege peen komt vlot de grond uit

Loonwerkbedrijf Heyboer oogstte dinsdag de eerste peen van akkerbouwer Gé van der Weijden in Biddinghuizen. Het gewas komt vlot de grond uit.

De groente van het ras Laguna is medio maart gezaaid, vertelt John Geschiere van Heyboer. Vroeger zaaien kan wel, maar dat doet hij liever niet. 'Het is een raar seizoen met veel droogte. Toch komen er aardig wat kilo's vanaf en de kwaliteit is goed. De afnemer heeft geen klagen.'

Door de droge periode in het voorjaar is het perceel vijf keer beregend. Heyboer rooit twee ruggen tegelijk die op 75 centimeter afstand staan. Nadat de wortelen aan het loof uit de grond zijn getrokken, worden ze geknipt en gaan ze de kist in. Het geoogste product gaat naar een verwerker in België.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer