Men+hoort+van+ons%21
Column
© Nieuwe Oogst

Men hoort van ons!

De modernisering van LTO heeft allerlei gevolgen. Zelfs voor deze column. Sinds kort heb ik namelijk een nieuwe portefeuille. Dat betekent dat u mij hier minder hoort over duurzaamheid en de bodem.

Maar u kent mij. Ik heb natuurlijk ook een, bij tijd en wijle gepeperde, mening over de thema's in mijn nieuwe portefeuille. Of het nu gaat over gezonde leefomgeving, natuur- en landschapsontwikkeling of ondernemen in een gezonde omgeving, ik heb de rotsvaste overtuiging dat boeren op deze thema's veel te bieden hebben.

Onze sector krijgt de komende tijd te maken met een 'hernieuwde' verantwoordelijkheid voor natuur en landschap. Denk maar aan de op handen zijnde nieuwe Omgevingswet. Of aan het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Minister Carola Schouten (LNV) en Eurocommissaris Phil Hogan maakten al duidelijk dat we bij de voorbereiding van het nieuwe GLB duidelijk moeten laten weten wat voor ons van belang is. Als we invloed willen, moeten we ons laten horen.

We kunnen onze rol als gidsland op het gebied van land- en tuinbouw verder uitbouwen. Het is een mooie uitdaging om in Nederland (en daarbuiten) de trend te keren van denken in problemen naar denken in oplossingen. Ik ben blij dat we bij LTO deze trend al zijn gestart. Want wanneer mensen denken in oplossingen, gaan ontwikkelingen onmiddellijk sneller.

Het is een mooie uitdaging om in Nederland de trend te keren van denken in problemen naar denken in oplossingen

Hans Huijbers, bestuurslid LTO Nederland

Het is goed dat LTO ervoor kiest om regelmatig de personen op de verschillende portefeuilles te wisselen. Deze Brabander verkeert in deze portefeuille in het gezelschap van twee deskundige Friezinnen, namelijk portefeuillehouders Ingrid van Huizen en Trienke Elshof, dus … men gaat van ons horen!

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  23° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
Meer weer