Landbouwwoordvoerder+krijgt+vertrouwen+PvdA
Nieuws
© DIRK HOL

Landbouwwoordvoerder krijgt vertrouwen PvdA

PvdA-landbouwwoordvoerder William Moorlag mag van zijn partij doorgaan als Kamerlid. Een interne partijcommissie concludeert dat hij als directeur van de sociale werkplaats Alescon 'vanuit goede bedoelingen' handelde.

Moorlag kwam in opspraak na de uitspraak in een rechtszaak tegen Alescon. De rechter veroordeelde het aannemen van mensen via een eigen uitzendbureau als 'schijnconstructie'.

Als directeur was Moorlag verantwoordelijk voor het toepassen van die constructie. Vanuit de PvdA kwamen protesten tegen zijn Kamerlidmaatschap en uiteindelijk keerde ook een deel van de fractie zich tegen hem.

Integer gehandeld

De PvdA-commissie die de kwestie de afgelopen weken onderzocht, concludeert dat Moorlag 'integer' heeft gehandeld, hoewel de constructie onrechtmatig was. Moorlag van zijn kant erkent dat er dingen fout zijn gegaan.

Het Kamerlid neemt nu zijn plaats in de Kamerbankjes weer in met officiële steun van zijn partij.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer