Boeren+slaan+handen+ineen+bij+sectorpromotie
Nieuws
© LTO Noord

Boeren slaan handen ineen bij sectorpromotie

Bekende promotors van het boerenbedrijf gaan samenwerken in Team Agro NL. Initiatieven als Boerburgertweet, Varkens Vandaag en Stichting Blij met een Ei bundelen daarmee hun bestaande pr-initiatieven voor de promotie van de land- en tuinbouw.

Volgens de oprichters is Team Agro NL uniek, omdat voor het eerst alle type landbouwsectoren en alle type boeren de handen ineen slaan. Gangbare boeren, biologische boeren, natuurboeren, veehouders en akkerbouwers en tuinders trekken in het promotieplatform gezamenlijk op.

Team Agro NL wil geen nieuwe belangenbehartiger zijn. Het gaat zich richten op samenwerking in de promotie van de land- en tuinbouw. Vooral de afstemming van elkaars activiteiten ontbrak tot nu toe.

Zelf vertellen

Promotie en pr voor Nederlands voedsel moet vanuit de voedselmakers zelf komen, zegt voorzitter van de Stichting Team Agro NL, Geertjan Kloosterboer. 'Wie kan zijn verhaal immers beter vertellen dan de boer zelf? Het is juist nu hard nodig dat we een gezamenlijke boodschap brengen.'

Tijdens een informatiebijeenkomst donderdagavond hebben de volgende initiatieven hun steun uitgesproken aan Team Agro NL: Varkens Vandaag, Stichting Blij met een Ei, mmmEggies, @Boerburgertweet, Boer Bewust, Farm & Country Fair, Boert Bewust, Wija Internetmarketing, Boeren van Nederland en Keten Duurzaam Rundvlees.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  19° / 4°
  10 %
 • Maandag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer