Peil Bommelerwaard omlaag

Het winterpeil in de Bommelerwaard gaat in grote delen van het gebied in de toekomst omlaag. Dat is het gevolg van de aanpassingen in het peilbeheer waar waterschap Rivierenland nu aan werkt.

Peil+Bommelerwaard+omlaag
© VidiPhoto

'Het nieuwe peilbesluit is gunstig voor de landbouw', stelt afdelingsvoorzitter Henri Groeneveld van LTO Noord Bommelerwaard vast. Hij verwacht dat in een kwart van het gebied het sloot- en grondwaterpeil in de wintermaanden omlaag gaat.

Het dagelijks bestuur van Rivierenland heeft in november vorig jaar het ontwerp-peilbesluit van het deelstroomgebied Bommelerwaard vastgesteld. De plannen liggen nog tot en met 23 januari ter inzage. Afgelopen woensdag was er nog een informatiebijeenkomst die door zo'n twintig belangstellenden werd bezocht.

Inzijging

LTO Noord is via de klankbordgroep betrokken bij de besluitvorming. 'De meeste discussie was er nog over de inzijging van water uit de omliggende rivieren. Ook in de nieuwe situatie kunnen we die onder controle houden', zegt Jaap Cremer van het waterschap.

Zoals het peil in de rivieren Maas en Waal nu is, is volgens Cremer uitzonderlijk. Hij verwacht dat het waterschapbestuur eind april een nieuw peilbesluit vaststelt. Het peilgebied heeft een totale oppervlakte van ongeveer 11.000 hectare.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer