Willem+Urlings+nieuwe+voorzitter+Jagersvereniging
Nieuws
© Jagersvereniging

Willem Urlings nieuwe voorzitter Jagersvereniging

Willem Urlings is benoemd als voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. Hij volgt Daan van Doorn op, die in december 2017 bekend maakte zijn functie als voorzitter neer te leggen in verband met zijn verhuizing naar Zwitserland.

De benoeming van Urlings vond plaats tijdens een Bijzondere Algemene Ledenvergadering afgelopen vrijdag in Amersfoort. Urlings (1950) heeft een lange staat van dienst als burgemeester van achtereenvolgens de gemeenten Ootmarsum (1984-1991), Son en Breugel (1991-1998) en Hoogeveen (1998-2009).

Ook vervulde Urlings diverse bestuursfuncties. Zo was hij onder meer voorzitter van Faunabeheereenheid Drenthe, Stichting Beeldende Kunst Brabant, Regionale Brandweer Drenthe, Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio Drenthe, het Drents Museum, het Centrum voor Beeldende Kunsten Drenthe en de Koninklijke Vereniging voor Brandweer en Hulpverlening. Ook op dit moment vervult Urlings diverse bestuursfuncties.

Nieuw bestuurslid

Ook is Loek Sibbing benoemd als algemeen bestuurslid van de Jagersvereniging. Sibbing volgt Til Kroes op die vanaf 2009. Het Landelijk Bestuur van de Jagersvereniging bestaat nu uit Willem Urlings (voorzitter), Wim Grave (secretaris), Ruud Berbee (penningmeester), Loek Sibbing (algemeen bestuurslid) en Christiaan van Daalen (algemeen bestuurslid).

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer