Jagersvereniging+wil+viersterrenvlees
Nieuws
© Jagersvereniging

Jagersvereniging wil viersterrenvlees

Geschoten wild van eigen grond moet in de schappen van de supermarkten een speciale categorie op de etiketten van het Beter Leven-keurmerk krijgen: viersterrenvlees.

Dat stelt de Jagersvereniging, die daarover met de Dierenbescherming wil praten, zo stelt de belangenorganisatie van de jagers op haar website.

Directeur Laurens Hoedemaker wijst daarbij naar onderzoek van stichting Natuur & Milieu waaruit blijkt dat wild van eigen bodem het meest milieu- en diervriendelijk vlees is.

Tekort

De huidige etikettering van supermarktvlees gaat nu niet verder dan drie sterren. Maar dat doet het Nederlands wildvlees tekort, vindt Hoedemaker.

'Er is geen diervriendelijker stukje vlees denkbaar dan wild dat in ons land is geschoten', zegt de directeur van de Jagersvereniging in het algemeen Dagblad. 'De dieren hebben echt een prachtleven gehad. Hun kostje bij elkaar gescharreld in de vrije natuur. Waarom dan geen vier sterren toekennen?'

Verboden

Een woordvoerder van de Dierenbescherming laat weten dat een viersterrenetiket er niet komt. Het keurmerk heeft niets te maken met wild, het is uitsluitend voor de vee-industrie. Ook vindt de Dierenbescherming dat de jacht helemaal verboden moet worden.

Weer

 • Zondag
  35° / 20°
  10 %
 • Maandag
  35° / 21°
  20 %
 • Dinsdag
  32° / 21°
  30 %
Meer weer