PHW+Gruppe+investeert+in+gekweekt+pluimveevlees
Nieuws
© Nieuwe Oogst

PHW Gruppe investeert in gekweekt pluimveevlees

De Duitse pluimveegigant PHW Gruppe investeert op basis van een strategisch partnerschap 3 miljoen dollar in de Israëlische start-up in voedings- en biotechnologie SuperMeat. Het bedrijf werkt aan de kunstmatige productie van vlees op basis van lichaamscellen van pluimvee.

Wanneer de methode succesvol is betekent dit dat het houden van vleeskuikens en het slachten van pluimvee voor de vleesproductie overbodig wordt. Bovendien zal de productie vrijwel geen grond en water vragen en wordt de emissie van broeikasgassen tot een minimum beperkt.

SuperMeat verwacht dat het met de financiële ondersteuning van de PHW Gruppe mogelijk gaat worden om op korte termijn gekweekt pluimveevlees op de markt te brengen tegen een kostprijs die vergelijkbaar is met die van regulier geproduceerd pluimveevlees.

Positie versterken

Topman Peter Wesjohann van de PHW-Gruppe, een van de grootste pluimveeproducenten in Europa, stelt dat het Duitse concern bij verduurzaming niet alleen naar het welzijn in de vleeskuikensector kijkt, maar dat het bedrijf bijvoorbeeld ook een sterke positie wil in plantaardige voedingsproducten. Hij stelt vast dat er wereldwijd behoefte bestaat aan schoner geproduceerde eiwitrijke voedingsmiddelen.

'De investering in SuperMeat laat zien dat we vooruit denken. We zien deze transactie niet als een financiële investering maar als de start van een strategische samenwerking voor de lange termijn. We willen het bedrijf graag bijstaan bij de productontwikkeling en bij het strategisch positioneren van de producten binnen de Europese markt', aldus Wesjohann.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer