Vegaslagerfeest+naast+kweekvlees%2Dpremi%C3%A8re
© Vegetarische Slager

Vegaslagerfeest naast kweekvlees-première

De Vegetarische Slager plaatst met de van plantaardige eiwitten gemaakte mc2 Burger een alternatief naast de hamburger van kweekvlees die maandag in Londen officieel wordt gepresenteerd.

Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager vindt het produceren van vlees via stamcellen een 'interessante gedachte', maar het is volgens hem ingehaald door de tijd.

Minder efficiënt

'Stamcelvlees zal nog steeds dierlijk materiaal nodig hebben om te groeien en daardoor minder efficiënt zijn dan de directe benutting van plantaardige eiwitten voor humane consumptie', meent hij.

Met plantaardige vleesvervangers kan de wereld volgens Korteweg worden gevoed tegen lage kosten en is er genoeg voor ieders behoefte.

'Onze vegetarische hamburger is niet te onderscheiden van een reguliere rundvleesburger', stelt hij.

Afterparty

De Vegetarische Slager houdt maandag een afterparty in Londen waarbij bezoekers de mogelijkheid krijgen om te proeven van de mc Burger en andere plantaardige vlees- en visvervangers.

Chef-kok Paul Bom zal daar speciale handgemaakte mc2 Burgers en andere producten bereiden in de keuken van een haute cuisine vegetarisch restaurant in het centrum van Londen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer