Nederlanders willen wel kweekvlees eten
Ondanks de uitgebreide publiciteit deze week weet bijna 80 procent van de Nederlanders niet wat kweekvlees is.

Slechts 14 procent heeft ervan gehoord en weet wat het is, blijkt uit onderzoek van bureau Flycatcher.
Afgelopen week presenteerde de Maastrichtse hoogleraar Mark Post in Londen de eerste hamburger die is gekweekt uit stamcellen van een koe. Het kweekvlees trok wereldwijde aandacht.
Voor productie
Hoewel weinig mensen op de hoogte zijn, zegt 63 procent van de ondervraagden voor de productie van kweekvlees te zijn. Ruim de helft van de Nederlanders (52 procent) wil kweekvlees wel eens proberen.
Post noemt het ‘verheugend dat een meerderheid positief staat tegenover het idee’.
Als belangrijkste redenen worden genoemd: het voorkomen van dierenleed en meehelpen aan een oplossing voor het wereldvoedselprobleem. 71 procent zou het product ook vaker kopen, mits smaak, structuur en voedingswaarden hetzelfde zijn als bij traditioneel vlees.
Vegetariërs
Vegetariërs worden niet warm van kweekvlees. Het blijft in hun ogen echt vlees en past daarom niet bij hun principes.
De term ‘kweekvlees’ spreekt ook niet aan. Het wordt als vies, onbetrouwbaar en als een slecht woord voor het product gezien.
Andere naam
Bijna twee derde van de ondervraagden (64 procent) zou een andere naam kiezen. Meest genoemd zijn ‘kunstvlees’ en ‘alternatief vlees’. Nederlanders die kweekvlees niet willen proberen, denken dat het genetisch gemanipuleerd, ongezond en niet lekker is.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners

Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker X350 (ZOB) #692935
Gebruikt, P.O.A.
-
New Holland T6.155 Electro Command
2014, P.O.A.
-
Vicon Frontmaaier (trommelmaaier)
Gebruikt, P.O.A.
-
Vicon Extra 332XF frontschijvenmaaier
2016, P.O.A.
Weer
-
Zaterdag19° / 6°5 %
-
Zondag19° / 7°0 %
-
Maandag20° / 6°10 %