Vervoersverbod+Biddinghuizen+ingetrokken
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Vervoersverbod Biddinghuizen ingetrokken

Het vervoersverbod rond het pluimveebedrijf in Biddinghuizen, waar een zeer besmettelijke variant van vogelgriep werd geconstateerd, is ingetrokken.

Voor deze eendenhouderij gelden geen beperkingen meer voor het vervoer van levend pluimvee en eieren. Net als pluimveemest, gebruikt strooisel, andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met commercieel gehouden gevogelte.

Een vervoersverbod is een maatregel bedoeld om verspreiding van het vogelgriepvirus tegen te gaan. De maatregelen kunnen op basis van de Europese regels dertig dagen na de reiniging en ontsmetting van het besmette bedrijf worden ingetrokken.

Versoepeling

Een aantal landelijke maatregelen tegen de verspreiding van vogelgriep wordt versoepeld. Het gaat om het verplichte klinisch onderzoek voorafgaand aan het vervoer van pluimvee naar een pluimveebedrijf. Ook het klinisch onderzoek van eenden en kalkoenen die bij een slachthuis worden aangeboden, is niet langer verplicht.

Het verplichte één-op-één vervoer van pluimvee tussen commerciële pluimveebedrijven wordt ingetrokken. Dat geldt ook voor het één-op-één vervoer van eenden en kalkoenen naar het slachthuis. De overige landelijke maatregelen tegen de vogelgriep, zoals de ophok- en afschermplicht, blijven van kracht.

• Klik hier voor dossier Vogelgriep

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 15°
  70 %
 • Maandag
  21° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  30 %
Meer weer