Tanco+1400%2DV+wikkelaar+laadt+balen+zelf
Nieuws
© Eigen Foto

Tanco 1400-V wikkelaar laadt balen zelf

De Ierse machinefabrikant Tanco heeft een automatisch ladende 1400-V rondebalenwikkelaar in het programma. De laadarm van de wikkelaar herkent de balen.

De 1400-V is ontworpen en gebouwd als de 14.00-EH. Het grote verschil zijn de extra sensoren en elektronica. Daardoor hoeft de chauffeur bij het laden van de baal geen actie meer te ondernemen. Het laden van de baal op de wikkeltafel gaat automatisch.

Dankzij de gesplitste tafel kunnen de achterwals en de voorwals onafhankelijk van elkaar werken. De machine kan daardoor een verpakte baal voorzichtig lossen, terwijl tegelijkertijd de volgende baal wordt gepakt. Dit verhoogt het rendement.

Zwaartepunt

De 1400-V wikkelaar heeft een optionele Ent-Tip Kit, die direct aan de tafel is bevestigd. Dit stelt de gebruiker in staat op de balen op hun kant te zetten. Het lage zwaartepunt zorgt ervoor dat de balenwikkelaar stabiel is, ook in heuvelachtige omstandigheden.

De 1400-V wikkelaar is geschikt voor ronde balen tot een doorsnede van 1,50 meter diameter. Het maximale baalgewicht bedraagt 1.400 kilo. De machine is 2,71 meter hoog, 2,66 meter breed, 3,94 meter en weegt 1.250 kilo.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
 • Zaterdag
  25° / 15°
  60 %
Meer weer