Rijk+Zwaan+stapt+in+onderzoekcollectief
Nieuws
© Rijk Zwaan

Rijk Zwaan stapt in onderzoekcollectief

Rijk Zwaan gaat deelnemen aan het collectief Crops of the Future Collaborative dat zich onder meer bezig houdt met onderzoek naar bladgroenten.

Het nieuwe publiekprivate consortium is bijeen gebracht door de Foundation for Food and Agriculture Research (FFAR) dat is gevestigd in de Verenigde Staten (VS). Naast Rijk Zwaan zijn Bayer, Biogemma, KWS, FAPESP, Precision PlantSciences en CIMMYT bij de oprichting betrokken.

Gezamenlijke kennis

'Door deze toonaangevende bedrijven en onderzoeksinstituten samen te brengen, zal het consortium optimaal gebruik kunnen maken van haar gezamenlijke kennis, competenties en financiële middelen. Hiermee kunnen deelnemers hun wetenschappelijke kennis vergroten over de genen die invloed hebben op eigenschappen die nodig zijn om gewassen aan te passen aan veranderende omstandigheden', zegt een woordvoerder van Rijk Zwaan.

Vanuit het consortium worden onderzoeksprojecten opgezet aan universiteiten in de VS. In een aantal gevallen heeft FFAR zich hieraan verbonden met een investering van 10 miljoen dollar. De deelnemende partners leveren per project eveneens een financiële bijdrage. Behalve op bladgroenten richt het onderzoek zich mais, tarwe en granen.

Past bij missie

Rijk Zwaan heeft de missie om de consumptie van groente te stimuleren en bij te dragen aan de wereldvoedselvoorziening. 'Deelname aan dit Crops of the Future Collaborative en de specifieke aandacht voor bladgroenten kunnen ons hierbij helpen', aldus Rijk Zwaan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  16° / 10°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  20 %
Meer weer