Fosfaatreductieplan+pas+in+2018+afgewikkeld
Nieuws
© nieuwe oogst

Fosfaatreductieplan pas in 2018 afgewikkeld

Hoewel de fosfaatreductieregeling op 31 december 2017 eindigt, zal de afwikkeling nog enige tijd doorlopen in 2018. Dit komt omdat de heffingen en bonussen over nog moeten worden vastgesteld. Ook moet worden gekeken of koeien terugkeren op het oude nest.

Daarnaast moeten de gegevens worden verwerkt van waarbij (bijvoorbeeld vanwege bedrijfsoverdrachten) nog niet alle periodes zijn afgewikkeld, meldt ZuivelNL. Ook moet er nog een controle op afgevoerde koeien plaatsvinden..

Alsnog hogere heffing

Melkveebedrijven die deze maand of de laatste drie maanden runderen die tenminste eenmaal hebben gekalfd afvoeren of hebben afgevoerd, kunnen alsnog met een hogere heffing worden geconfronteerd als zij deze in het begin van het nieuwe jaar terug halen naar het eigen bedrijf.

Het binnen vier maanden laten terugkeren van koeien die ten minste eenmaal gekalfd hebben en die tijdelijk elders waren gestald, leidt tot een herberekening van de melkveestapel met terugwerkende kracht tot het moment van afvoeren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer