'Melkveehouder verdient compliment en geen waarschuwing'

Nederlandse melkveehouders verdienen eerder een compliment dan een waarschuwing over de omvang van de veestapel. Voorzitter Wil Meulenbroeks van LTO Melkveehouderij zegt dat in reactie op uitlatingen van minister Henk Kamp (EZ).

%27Melkveehouder+verdient+compliment+en+geen+waarschuwing%27
© John Claessens


Meulenbroeks wijst erop dat de veestapel verkleind is met ruim 120.000 koeien. 'Dat is een enorme prestatie. Ik vind dat we ook moeten kijken naar wat onze leden de afgelopen tijd hebben gerealiseerd.'

In dat verband vindt Meulenbroeks de waarschuwing van Kamp nu 'wat overdreven'. Het aantal koeien nam afgelopen maand toe met 9.500 dieren. 'Dat is ongeveer een halve koe per bedrijf', aldus de vakgroepvoorzitter. Hij voegt er aan toe dat er in het najaar vanwege het afkalfpatroon op veel bedrijven altijd een wat groter aantal dieren aanwezig is.

Niet verslappen

Tegelijk erkent Meulenbroeks dat de sector alert moet zijn dat de eerdere positieve ontwikkeling wordt doorgetrokken. 'Natuurlijk kunnen we nu niet verslappen. We moeten met elkaar scherp blijven en zorgen dat er geen reden is om de derogatie niet te verlengen.'

In dat verband roept hij de melkveehouders op om goed te letten op het aantal dieren op hun bedrijf. 'Een stijging van het aantal koeien willen we met z'n allen niet. De finish is in zicht, laten we ook zorgen dat we 'm halen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 12°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 11°
  50 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  30 %
Meer weer