Glyfosaat+nog+vijf+jaar+te+gebruiken
Nieuws
© Han Reindsen

Glyfosaat nog vijf jaar te gebruiken

De Europese Commissie heeft vandaag alsnog het besluit genomen om de toelating van het omstreden herbicide glyfosaat met vijf jaar te verlengen.

In de commissie van beroep van EC stemden vandaag achttien lidstaten voor een verlenging. Hiermee komt er voorlopig een einde aan de onzekerheid van Europese landbouwers over de beschikbaarheid van het veelgebruikte herbicide.

LTO zegt in een eerste reactie dat het goed is dat er nu eindelijk duidelijkheid is over glyfosaat. Volgens de organisatie heeft de Europese Commissie met dit besluit uiteindelijk gekozen voor ratio boven emotie.

Gekwalificeerde meerderheid

Twee weken geleden werd het voorstel om glyfosaat voor een periode van vijf jaar te verlengen nog weggestemd door de Scopaff (Standing Committee on Plants, Animals, Food and Feed). In de beroepscommissie bleek vandaag alsnog een gekwalificeerde meerderheid van lidstaten voor verlenging te stemmen.

Nederland heeft steeds het voorstel voor vijf jaar verlenging gesteund.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer