Glyfosaat nog vijf jaar te gebruiken

De Europese Commissie heeft vandaag alsnog het besluit genomen om de toelating van het omstreden herbicide glyfosaat met vijf jaar te verlengen.

Glyfosaat+nog+vijf+jaar+te+gebruiken
© Han Reindsen

In de commissie van beroep van EC stemden vandaag achttien lidstaten voor een verlenging. Hiermee komt er voorlopig een einde aan de onzekerheid van Europese landbouwers over de beschikbaarheid van het veelgebruikte herbicide.

LTO zegt in een eerste reactie dat het goed is dat er nu eindelijk duidelijkheid is over glyfosaat. Volgens de organisatie heeft de Europese Commissie met dit besluit uiteindelijk gekozen voor ratio boven emotie.

Gekwalificeerde meerderheid

Twee weken geleden werd het voorstel om glyfosaat voor een periode van vijf jaar te verlengen nog weggestemd door de Scopaff (Standing Committee on Plants, Animals, Food and Feed). In de beroepscommissie bleek vandaag alsnog een gekwalificeerde meerderheid van lidstaten voor verlenging te stemmen.

Nederland heeft steeds het voorstel voor vijf jaar verlenging gesteund.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer