Eerste Beter Leven-kalkoenen geslacht

Samen met een medewerkster controleerde kalkoenhouder Twan Jenniskens uit het Limburgse Ysselsteyn maandag voor de laatste keer de kwaliteit van de eerste Nederlandse Beter Leven-kalkoenen.

De kalkoenen werden woensdag opgehaald om in Duitsland te worden geslacht, waarna het vlees enkele dagen later beschikbaar is bij supermarktketen Jumbo voor de consument. Jenniskens is met zestigduizend gangbare kalkoenen de grootste fokker van ons land en de eerste met bronzen Caringa Cartier-kalkoenen.

Deze Caringa Cartier-kalkoenen dragen het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming. Samen met nog drie 'Beter-Leven-fokkers' wil de pluimveehouder in samenwerking met de reguliere pluimveehouders de consumptie van kalkoenvlees in Nederland verdubbelen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer