Einde+aan+vervoersverbod+Sint+Philipsland
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Einde aan vervoersverbod Sint Philipsland

Het vervoersverbod bij Sint Philipsland van onder andere levend pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel, wordt vanaf zondag opgeheven. Dat laat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit weten.

Het vervoersverbod werd ingesteld in een zone van een kilometer rond een pluimveebedrijf in Sint Philipsland (Zeeland) in verband met een milde (laagpathogene) vogelgriep. In die cirkel bevindt zich geen ander pluimveebedrijf. Het verbod is vanaf zondag 5 november niet meer geldig. 'Er gelden dan geen beperkingen meer voor het vervoer', staat in een verklaring.

Ontsmetting

De maatregel was bedoeld om verspreiding van het vogelgriepvirus tegen te gaan. Een vervoersverbod kan het ministerie op basis van Europese regels 21 dagen na de reiniging en ontsmetting van het besmette bedrijf intrekken.

Het verbod werd op 13 oktober ingesteld. Op het bedrijf werden 42.000 leghennen geruimd. Dat gebeurt omdat laagpathogene vogelgriep kan muteren tot een hoogpathogene variant.

Weer

 • Zaterdag
  1° / -2°
  50 %
 • Zondag
  5° / -1°
  50 %
 • Maandag
  5° / 1°
  50 %
Meer weer