FloraHolland+wil+uitzendkracht+aan+zich+binden
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland wil uitzendkracht aan zich binden

Royal FloraHolland biedt samen met kwekers en klanten uitzendkrachten een stapelbaan aan om ze meer aan de marktplaats te binden.

Bij een stapelbaan werkt een uitzendkracht niet alleen bij de bloemenveiling, maar ook bijvoorbeeld bij een handelsbedrijf op de veiling. 'De stapelbaan is een oplossing voor de uitzendkracht die meer uren wil maken, maar ook voor onze klanten op de marktplaats die vaak op specifieke uren in hun proces extra mensen nodig hebben', zegt Pascalle Dijks, teammanager Logistiek Aalsmeer.

Door werkzaamheden bij de verschillende opdrachtgevers op de marktplaats te combineren, ontstaat een volwaardigere baan voor de uitzendkracht. Met de stapelbaan wil FloraHolland ook inspelen op de krapte op de arbeidsmarkt die naar verwachting de komende jaren verder toeneemt.

Flex Journey

'Misschien nog wel belangrijker dan meer uren bieden, is uitzendkrachten te boeien en te verbinden met ons bedrijf en onze dienstverlening', stelt Dijks. Daarom heeft de veiling de Flex Journey in het leven geroepen. Dit is 'de reis' die uitzendkrachten de eerste acht weken maken, wanneer ze op een van de exportlocaties komen werken.

Volgens Dijks leverde die veel verbeterpunten op die FloraHolland voor de piek van 2018 oppakt om de krachten voor de veiling te behouden en de logistieke belofte aan kwekers en klanten te kunnen waarmaken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  16° / 7°
  40 %
 • Zondag
  17° / 10°
  70 %
 • Maandag
  16° / 10°
  40 %
Meer weer