Samenstelling FBE volstaat voor beheerplannen

Gedeputeerde Jaap Bond van Noord-Holland heeft een hernieuwde aanval van de Partij voor de Dieren (PvdD) op de Noord-Hollandse faunabeheerplannen weerstaan.

Samenstelling+FBE+volstaat+voor+beheerplannen
© Nieuwe Oogst

In Provinciale Staten memoreerde de PvdD-fractie nogmaals dat de samenstelling van de faunabeheereenheid niet volstond, door het ontbreken van een vertegenwoordiger vanuit de maatschappelijke organisaties. De opgestelde beheerplannen zouden daarmee voldoende juridische grond missen.

Bond legde uit dat de provincie, mede op advies van het ministerie van Economische Zaken, Staatsbosbeheer en de agrarische collectieven voor de openstaande zetel heeft benaderd. Dit nadat organisaties als de Dierenbescherming en Vogelbescherming er niet in wilden plaatsnemen. De opgestelde beheerplannen worden inmiddels ook ondersteund door de nieuwe leden van de faunabeheereenheid.

Emotie

'Emotie voert vaak de boventoon in dit dossier, hoewel het hier sec ging over een verordening in een nieuwe wet. We liepen als Noord-Holland ver voorop en daarom ging het mis. Gelukkig hoeven we het beheerplan niet in te trekken en voldoet onze verordening nu wel weer aan de wet', zegt de gedeputeerde.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
Meer weer