Samenstelling+FBE+volstaat+voor+beheerplannen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Samenstelling FBE volstaat voor beheerplannen

Gedeputeerde Jaap Bond van Noord-Holland heeft een hernieuwde aanval van de Partij voor de Dieren (PvdD) op de Noord-Hollandse faunabeheerplannen weerstaan.

In Provinciale Staten memoreerde de PvdD-fractie nogmaals dat de samenstelling van de faunabeheereenheid niet volstond, door het ontbreken van een vertegenwoordiger vanuit de maatschappelijke organisaties. De opgestelde beheerplannen zouden daarmee voldoende juridische grond missen.

Bond legde uit dat de provincie, mede op advies van het ministerie van Economische Zaken, Staatsbosbeheer en de agrarische collectieven voor de openstaande zetel heeft benaderd. Dit nadat organisaties als de Dierenbescherming en Vogelbescherming er niet in wilden plaatsnemen. De opgestelde beheerplannen worden inmiddels ook ondersteund door de nieuwe leden van de faunabeheereenheid.

Emotie

'Emotie voert vaak de boventoon in dit dossier, hoewel het hier sec ging over een verordening in een nieuwe wet. We liepen als Noord-Holland ver voorop en daarom ging het mis. Gelukkig hoeven we het beheerplan niet in te trekken en voldoet onze verordening nu wel weer aan de wet', zegt de gedeputeerde.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  24° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  24° / 16°
  60 %
 • Zondag
  23° / 16°
  20 %
Meer weer